Dit heb je nodig: 200 gr sushi rijst – 80 gr bouillonpoeder – 125 babyspinazie – 50 gr cashewnoten – gemberpoeder – peper & zout – 50 gr cashew fijn gemalen – kokosolie
Zo
maak je het: Was
de rijst en kook hem dan in een dubbele hoeveelheid water (= 400 cl) met het
bouillonpoeder tot alle water is opgenomen. Lat nog even drogen op laag vuur.
Kook vervolgens de spinazie heel kort, laat afkoelen in ijskoud water. Laat de
spinazie uitlekken en wring uit in een doek zodat al het water weg is. Hak
daarna de spinazie fijn en meng deze onder de rijst. Hak de cashewnoten fijn en
meng ook deze onder de rijst. Kruid naar eigen smaak met gemberpoeder, peper en
zout. Bevochtig je handen en maak burgertjes van het mengsel. Hal ze vervolgens
door de fijngemalen cashew en laat ze nog enkele uren opstijven. Bak kort af in
kokosolie.
Deze hoeveelheid is goed voor ongeveer 10 burgertjes van 55 gram.
Smakelijk!
Tip:
Kies voor de beste voedzaamheid en
lekkerste smaak steeds voor ingrediënten van biologische kwaliteit!
Met
dank aan Biogezond!