Zuurdesem Donuts
Dit
heb je nodig: 100
gr zuurdesem – 100 gr wit speltmeel – 100 gr water – 240 gr wit speltmeel – 25 gr
yoghurt – 50 gr ahornsuiker – 40 gr boter – 7 gr bakpoeder – 1 ei – zout –
frituurpan met kokosvet
Zo
maak je het: Maak
eerst een voordeeg met 100 gr desem, 100 gr speltmeel en 100 gr water en laat
dit enkele uren rusten. Klop dan de boter op met de ahornsuiker en meng er
vervolgens het meel, bakpoeder, eigeel en de yoghurt door. Klop vervolgens het
eiwit op met een snufje zout en spatel het onder het deeg. Laat het deeg nog
een uurtje rusten en vorm er dan donuts van. Bak kort af in het kokosvet, laat
afkoelen en garneer naar keuze.
Smakelijk!
Tip:
Kies voor de lekkerste smaak en beste voedzaamheid steeds voor ingrediënten van
biologische kwaliteit!
Met
dank aan Biogezond!