Pel en snij 2 uien grof en stoof deze aan in 25 gram kokosvet. Snij er het wit van 1 prei bij, ½ courgette en 2 aardappelen geschild en ½ knolselder. Pers er nog 2 teentjes look bij en stoof alles nog even aan op laag vuur, zonder te kleuren. Bevochtig met 3 liter water en laat rustig een klein uurtje sudderen.
Ondertussen 1 ui, 1 wortel, ½ courgette, ½ puntpaprika en de rest van de
knolselder in blokjes snijden en aanstoven in 15 gr kokosvet,
zonder te kleuren, en zet dan apart.
60 gr zwarte linzen grondig spoelen en gaarkoken in ongeveer 430 gr
water.
Afgieten en apart houden.
De soep mixen, kruiden met zwarte peper en zout en eventueel een beetje gist-
en suikervrij bouillonpoeder toevoegen naar eigen smaak.
Doe de aangestoofde groenten bij de soep, laat nog een kwartiertje rustig
pruttelen en serveer met de linzen en waterkers.
Smakelijk!
Tip:
Kies voor de lekkerste smaak en beste voedzaamheid steeds voor ingrediënten van
biologische kwaliteit!
Met
dank aan Biogezond!