Dit heb je nodig: 1½ l warme groentebouillon - 300 g
risottorijst - 100 ml witte wijn - 50 g Parmigiano - Reggiano, geraspt
- 2
sjalotten, gesnipperd - 1 flespompoen, vruchtvlees in blokjes - 4 el olijfolie
- handje peterselie, gehakt - 1 tl tijmblaadjes - Zout & peper
Zo maak je het: Stoof de sjalotten en de rijst samen
een paar minuten in de olijfolie. Blus af met witte wijn. Voeg langzaam zoveel warme bouillon toe totdat de rijst net
onder staat. Roer tot de bouillon is opgenomen en voeg dan pas opnieuw een
scheut bouillon toe; ga hiermee door gedurende 10 minuten en doe dan de
pompoenblokjes en de tijm erbij. Blijf weer scheuten bouillon toevoegen en roeren tot de
rijst beetgaar is. Roer de parmezaan door de risotto en breng op smaak met zout
en peper. Bestrooi met gehakte peterselie.
Smakelijk!
Tip: Kies voor de beste smaak en grootste voedzaamheid steeds voor ingrediënten van biologische kwaliteit!