Dit
heb je nodig: 6
burgers: 100 gram rode linzen – 1 sjalot – 1 teentje look – 1/4de
citroen – 20 gram havervlokken – 1/4de rode paprika – 1/2de
pijpajuin – 1/2de wortel, geraspt – Kokosolie – Bouillonpoeder – 2
el volle yoghurt – ½ heel fijn gehakt sjalotje – ½ teentje look – ½
theelepeltje honing – Olijfolie – Ras-el-hanout – Peper/zout.
Zo
maak je het: Snij
het sjalotje en de look fijn en stoof aan in een beetje kokosvet. Was de linzen
grondig en voeg ze er vervolgens bij. Rasp de schil van de citroen en doe bij
de linzen. Bevochtig daarna met bouillon tot ze net onder staan en laat dan
langzaam op een klein vuur gaar worden. Roer om tot het water verdampt is. Voeg
vervolgens de havervlokken toe en de fijngesneden paprika, pijpajuin en wortel.
Laat even afkoelen en vorm dan burgertjes. Laat enkele uren opstijven in de
koelkast. Meng het sjalotje en de look onder de yoghurt, doe er de honing bij en
vervolgens olijfolie toevoegen tot een gladde saus. Kruid met ras-el-hanout,
peper en eventueel een beetje zout. Bak de burgertjes kort langs beide zijden
in kokosolie en serveer met de yoghurtsaus.
Smakelijk!
Tip:
Kies voor de beste smaak en hoogste voedingswaarde steeds voor biologische
ingrediënten!