Ingrediënten: 2 koolrabi – 6 vellen lasagne
– 6 rijpe vleestomaten (coeur de boeuf) – 2 wortelen – 1 courgette – 2 uien – 250gr
champignons – 1 broccoli – 100gr feta – 100ml haverroom – oregano – peper.
Bereidingswijze: Schil de koolrabi, snij ze in
kleine blokjes en stoom ze gaar. Doe de gare stukjes koolrabi in een hoge
maatbeker en giet vervolgens de haverroom erover. Kruid met peper en eventueel
een beetje zout. Mix het geheel fijn tot een gladde saus. Breng vervolgens een
lage pan met water aan de kook en kook de lasagnevellen tot ze bijna gaar zijn
(al dente). Snij 2 tomaten in plakken en bedek hiermee de bodem van een
vuurvaste ovenschaal. Bestrooit de tomaten met wat gedroogde oregano en peper.
Leg hierop een eerste laag lasagnevellen. Snij daarna de wortelen in fijne
schijven en kook ook deze even voor. Snij ook de courgette, uiten en
champignons in schijfjes en schik alles in lagen, afgewisseld met tomaten,
koolrabisaus en lasagnevellen in de vuurvaste schotel. Eindig met een laag koolrabisaus
en leg hierop de in fijne roosjes gesneden broccoli. Snij vervolgens de feta in
fijne plakjes en verdeel over de schotel. Zet gedurende 3 kwartier in een
voorverwarmde oven op 180°C.
Tip:
Kies voor het lekkerste resultaat voor groenten van biologische kwaliteit!
Eet
smakelijk!