Chili Sin Carne
Benodigdheden:
Rode palmolie
– 1 rode ui – 2 wortelen – 1 rode paprika – 1 gele paprika – 2 selderstengels –
1.5 cm gember – 2 teentjes look – 500 gr gepelde tomaten – 1 kl kaneelpoeder –
½ kl komijnpoeder – 1kl gerookte paprikapoeder – 800 gr rode chilibonen – 250
gr kikkererwten (uit blik of glas) – 230 gr maiskorrels (uit blik of glas) –
grijs zeezout – zure room – 1 limoen
Kies best voor ingrediënten van biologische kwaliteit voor de lekkerste smaak.
Kies best voor ingrediënten van biologische kwaliteit voor de lekkerste smaak.
Zo
maak je het: Snij
de ui, wortelen, paprika en selder in blokjes van ongeveer 1.5 op 1.5 cm. Fruit
aan in rode palmolie met in dunne plakjes gesneden gember en look. Snij
vervolgens de tomaten in blokjes en voeg ze toe. Voeg daarna de kruiden, de
bonen, kikkererwten en mais erbij en laat zachtjes onder een deksel 45 minuten
pruttelen. Smaak verder af met zwarte peper en eventueel een beetje zeezout.
Serveer met zure room en een weinig geraspte limoenschil.
Dit gerecht is heel lekker met volle rijst.
Dit gerecht is heel lekker met volle rijst.