Ingrediƫnten: 100 gr boekweitmeel - 100gr wit speltmeel - 50gr volkoren speltmeel - 4gr natriumbicarbonaat (bakzout) - rijstmelk - 2 eigelen - 1 ei - 2 el volle yoghurt - 2 appelen - kaneelpoeder - 1 el ongeraffineerde rietsuiker - kokosolie.
Zo maak je het: Meng het meel met het bakzout. Roer er vervolgens rijstmelk door tot een dik lopend, glad beslag. Voeg daarna het ei, de eigelen, de suiker en de yoghurt toe. Wanneer het beslag tƩ dik is, voeg eventueel rijstmelk bij tot het beslag dunner is. Laat dit een nacht rusten in de koelkast. Snij de appelen in schijven en bak wat aan in kokosolie. Strooi er wat kaneelpoeder overheen en hou de appelen apart. Giet een dun laagje beslag in de pan, leg er een appelschijf op, weer een dun laagje belsag en laat heel zachtjes bakken en rijzen. Draai de pannenkoek om en laat nog even rustig verder bakken. Dien warm op met wat rijststroop. Smakelijk!
Zo maak je het: Meng het meel met het bakzout. Roer er vervolgens rijstmelk door tot een dik lopend, glad beslag. Voeg daarna het ei, de eigelen, de suiker en de yoghurt toe. Wanneer het beslag tƩ dik is, voeg eventueel rijstmelk bij tot het beslag dunner is. Laat dit een nacht rusten in de koelkast. Snij de appelen in schijven en bak wat aan in kokosolie. Strooi er wat kaneelpoeder overheen en hou de appelen apart. Giet een dun laagje beslag in de pan, leg er een appelschijf op, weer een dun laagje belsag en laat heel zachtjes bakken en rijzen. Draai de pannenkoek om en laat nog even rustig verder bakken. Dien warm op met wat rijststroop. Smakelijk!