Recept voor vier personen.
Benodigdheden: 1/4 tl van elk kruid: kaneel, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, gemberpeoder, kardemom, witte peper - 1 el venkelzaadjes - 75 gr grof gehakte noten - 300 gr gezeefde bloem - 25 gr bakpoeder - 250 gr donkere rietsuiker - zout - 1 ei - 250 ml melk.
Bereiding: Verwarm de oven voor op 175°C. Beboter een cakevorm. Meng in een kom alle droge ingrediënten en voeg een snuifje zout toe. Breek daarna het ei boven het mengsel en voeg ook de melk toe. Klop met een klopper tot een glad beslag en doe het in de vorm. Bak gedurende 1 uur in de oven. Controleer of de kruidkoek gaar is met een prikker. Haal hem vervolgens uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Kies voor biologische ingrediënten voor de lekkerste smaak!
Benodigdheden: 1/4 tl van elk kruid: kaneel, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, gemberpeoder, kardemom, witte peper - 1 el venkelzaadjes - 75 gr grof gehakte noten - 300 gr gezeefde bloem - 25 gr bakpoeder - 250 gr donkere rietsuiker - zout - 1 ei - 250 ml melk.
Bereiding: Verwarm de oven voor op 175°C. Beboter een cakevorm. Meng in een kom alle droge ingrediënten en voeg een snuifje zout toe. Breek daarna het ei boven het mengsel en voeg ook de melk toe. Klop met een klopper tot een glad beslag en doe het in de vorm. Bak gedurende 1 uur in de oven. Controleer of de kruidkoek gaar is met een prikker. Haal hem vervolgens uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Kies voor biologische ingrediënten voor de lekkerste smaak!