Benodigdheden: Keukenrobot of mixer - Vlijmscherp mes - Sushi matje - Plastick keukenzak (bij voorkeur afsluitbaar) waar het matje in past.
Ingrediënten Vulling: 2 Pastinaken, geschild - 2 el geraspte Gember - sap van een halve Limoen of Citroen (proef voor de juiste balans) - 1 teentje Knoflook, geperst - 1/2 à 1 tl Zeezout - witte en zwarte Sesamzaadjes - 2 el Chashewboter (of witte Amandelboter).
Ingrediënten Rolletjes: 1/2 Noriblad per persoon - enkele sliertjes fijngesneden Komkommer - Rode Paprika of Rode Biet voor wat kleur - wat Kiemen of fijn groen (Kervel, Tuinkers) naar keuze - 3 fijne Groene Asperges - een 3-tal fijne sneetjes Avocado - verse Koriander.
Instructies "Rijst"
Hak alle ingrediënten voor de vulling, behalve de boter, in een keukenrobot totdat je een fijne rijstkorrelstructuur hebt. Voeg de cashewboter toe en vermaal tot een fijne korrel die ietsjes kleeft. Proef en voeg toe wat je mist aan smaak (zout, gember, citroen) en zet opzij.
Instructies Rolletjes
Schuif je sushimatje in de plastic zak, druk de lucht eruit en sluit af. Leg op je werkblad een half noriblad in de breedte en met de blinkende kant naar onder. Schep voorzichtig enkele lepels van de vulling op de nori. Spreid de vulling over de hele oppervlakte en druk stevig aan. Strooi over de witte vulling wat witte en zwarte sesamzaadjes en druk lichtjes aan. Draai nu het klaargemaakte noriblad om op je verpakte sushimat. Dus de nori ligt boven. Leg een kleine selectie van de gesneden groentjes in het midden van de vulling. Rol voorzichtig maar stevig op zonder de vulling plat te drukken. Stop na elke "draai" en druk zachtjes met beide wijsvingers bovenaan op het matje terwijl je met je handpalmen de vormen intact houdt. Zo bekom je een ietsje vierkante rol. Sluit de rol en druk nogmaals aan met de sushimat tot je de gewenste vorm hebt.
Optioneel
Lepel een avocado uit de pel en snij elke helft dwars in reepjes van 2 mm. Neem een helft in je handpalm en druk de sneetjes zachtjes uit elkaar zodat ze als schubben over elkaar liggen. Leg voorzichtig de reeks avocadorepen op je rolletje en herhaal tot de rol helemaal bedekt is. Neem een stuk plastic folie, leg het over de rol en druk opnieuw aan. De avodadosneetjes liggen nu mooi tegen de rol aan. Voor een mooier effect kan jde avocado aan de zijkanten gelijk afsnijden.
Hou de naad van de rol onderaan op het hakblok terwijl je hap-grote stukjes snijdt. Serveer met een beetje Tamari, Wasabi en rauw gepekelde gember. Smakelijk!
Ingrediënten Vulling: 2 Pastinaken, geschild - 2 el geraspte Gember - sap van een halve Limoen of Citroen (proef voor de juiste balans) - 1 teentje Knoflook, geperst - 1/2 à 1 tl Zeezout - witte en zwarte Sesamzaadjes - 2 el Chashewboter (of witte Amandelboter).
Ingrediënten Rolletjes: 1/2 Noriblad per persoon - enkele sliertjes fijngesneden Komkommer - Rode Paprika of Rode Biet voor wat kleur - wat Kiemen of fijn groen (Kervel, Tuinkers) naar keuze - 3 fijne Groene Asperges - een 3-tal fijne sneetjes Avocado - verse Koriander.
Instructies "Rijst"
Hak alle ingrediënten voor de vulling, behalve de boter, in een keukenrobot totdat je een fijne rijstkorrelstructuur hebt. Voeg de cashewboter toe en vermaal tot een fijne korrel die ietsjes kleeft. Proef en voeg toe wat je mist aan smaak (zout, gember, citroen) en zet opzij.
Instructies Rolletjes
Schuif je sushimatje in de plastic zak, druk de lucht eruit en sluit af. Leg op je werkblad een half noriblad in de breedte en met de blinkende kant naar onder. Schep voorzichtig enkele lepels van de vulling op de nori. Spreid de vulling over de hele oppervlakte en druk stevig aan. Strooi over de witte vulling wat witte en zwarte sesamzaadjes en druk lichtjes aan. Draai nu het klaargemaakte noriblad om op je verpakte sushimat. Dus de nori ligt boven. Leg een kleine selectie van de gesneden groentjes in het midden van de vulling. Rol voorzichtig maar stevig op zonder de vulling plat te drukken. Stop na elke "draai" en druk zachtjes met beide wijsvingers bovenaan op het matje terwijl je met je handpalmen de vormen intact houdt. Zo bekom je een ietsje vierkante rol. Sluit de rol en druk nogmaals aan met de sushimat tot je de gewenste vorm hebt.
Optioneel
Lepel een avocado uit de pel en snij elke helft dwars in reepjes van 2 mm. Neem een helft in je handpalm en druk de sneetjes zachtjes uit elkaar zodat ze als schubben over elkaar liggen. Leg voorzichtig de reeks avocadorepen op je rolletje en herhaal tot de rol helemaal bedekt is. Neem een stuk plastic folie, leg het over de rol en druk opnieuw aan. De avodadosneetjes liggen nu mooi tegen de rol aan. Voor een mooier effect kan jde avocado aan de zijkanten gelijk afsnijden.
Hou de naad van de rol onderaan op het hakblok terwijl je hap-grote stukjes snijdt. Serveer met een beetje Tamari, Wasabi en rauw gepekelde gember. Smakelijk!