$type=slider$snippet=hide$cate=0$author=0$comment=0$show=home

Cacao, Een Superfood!

Cacao is toch wel een bijzondere superfood. Ze heeft op veel mensen een bijzondere uitwerking. Van cacao worden we blij! In gewone chocolade zitten veel geraffineerde suikers, melk en andere hulpstoffen. Maar voor wie cacao in zijn puurste vorm wil, is er raw cacao. Zonder suiker. Zonder toevoegingen. Raw cacao heeft geen zoete smaak, maar de bonen en de nibs hebben wel een lekkere bite! Theobroma is de Latijnse naam voor cacao, oftewel voedsel van de goden. Met goddelijk voedsel kan je heerlijke dingen doen! Een handje cacaonibs doorheen je ontbijt, in je cake, gebak of brood. Je kan de cacaobonen malen in een vijzel zodat je de voedingsstoffen uit de schil ook gebruikt.
Cacaobomen produceren vruchten van gemiddeld 20 cm bij 8 cm. Elke vrucht bevat 20 tot 40 bonen. Elke boon is omhuld met een lichtbruine pulp. De raw, ongeroosterde bonen bestaan voor ongeveer 65% uit water. Wanneer de cacaobonen geoogst zijn, ondergaan ze een fermentatieproces dat enkele dagen duurt. Dit fermentatieproces gebeurt onder tropische temperaturen. Vanaf dan wordt de cacaoboon eetbaar en ontstaat de klassieke geur en smaak van cacao. Vervolgens worden de bonen nog enkele dagen in de zon gelegd. Wanneer dit hele proces afgerond is, bestaan de bonen nog voor ongeveer 5% uit water. Om van deze bonen nibs en poeder te maken, worden de gefermenteerde en zongedroogde cacaobonen opengebroken en gezeefd. Zo blijven er enkel nibs over. Gedurende 10 tot 12 uren worden de nibs met steen gemalen tot een ultrafijne pasta. Daarna wordt de pasta door een zeef gehaald. In deze zeef worden de cacao en het boter van elkaar gescheiden. Vervolgens wordt de cacao nogmaals gezeefd, zodat er een poeder ontstaat. Cacao is ook heel erg lekker in combinatie met andere superfoods zoals hennep- en chiazaad, maca- en açaipoeder en koudgeperste hennepolie.

$type=three$h=0$cate=0$count=3$meta=0$p=1$show=/p/promotie.html

$type=one$count=5$comment=0$author=0$p=1$show=/p/agenda.html

$type=two$c=10$author=0$comment=0$rm=0$p=1$show=/p/tips-advies.html

$type=blogging$c=5$meta=0$rm=0$p=1$show=/p/faq.html

$type=one$count=5$comment=0$author=0$p=1$show=/p/nieuws.html

In de kijker_$type=sticky$count=4$cate=1$meta=0$hide=home

Naam

faq,5,in de kijker,132,nieuws,386,promotie,64,tips,346,
ltr
item
Bioplaza Overpelt: Cacao, Een Superfood!
Cacao, Een Superfood!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdhqSQ9DBtWhMrelz_66bO_Lb7qqPyH6np8ppJnXXOZHT81XitCnQrUZlLMlMY9cOIG_tRJUoN_DqkXesfDl43t7r6sv96SnSPnvfHucFGIZ3l7pm5whuEYEz0u3jydpi9RfzR_u-bCMkE/s1600/Cacao-02.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdhqSQ9DBtWhMrelz_66bO_Lb7qqPyH6np8ppJnXXOZHT81XitCnQrUZlLMlMY9cOIG_tRJUoN_DqkXesfDl43t7r6sv96SnSPnvfHucFGIZ3l7pm5whuEYEz0u3jydpi9RfzR_u-bCMkE/s72-c/Cacao-02.jpg
Bioplaza Overpelt
https://www.biowinkelen.be/2017/09/cacao-een-superfood.html
https://www.biowinkelen.be/
https://www.biowinkelen.be/
https://www.biowinkelen.be/2017/09/cacao-een-superfood.html
true
5807069159555777854
UTF-8
Alle berichten Geen berichten gevonden BEKIJK ALLES Lees meer Antwoord Cancel antwoord Delete Door Home BLZ BERICHTEN Bekijk alles AANBEVOLEN LABEL ARCHIEF ZOEK ALLE BERICHTEN Geen berichten gevonden Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zopase 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg BELANGRIJKE INHOUD Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy