Yoghurtlolly's met bessen: recept voor 6 personen.
Ingrediƫnten: 600 gram stevige yoghurt, 100 gram frambozen of aardbeien, 50 gram blauwe bessen, 2 el citroensap, 2 el rietsuiker of andere zoetmaker zoals honing, agavesiroop, ahornsiroop, kokosbloesemsuiker,...
Bereidingswijze: Pureer de helft van de bessen in een blender samen met de yoghurt en het citroensap. Voeg de zoetmaker toe. Doe het mengsel in ijsvormpjes. Als je dit niet hebt, kan een leeg yoghurtpotje met houten stokje ook dienst doen. Je knipt het dan los vlak voor consumptie. Sluit de vormpjes met de steeltjes. Laat minimaal 6 uur in de diepvriezer.
Tip: Dit recept is flexibel. Probeer dus gerust ander fruit of smaakjes zoals vanille, kaneel of munt. Geniet van de verfrissing!
Ingrediƫnten: 600 gram stevige yoghurt, 100 gram frambozen of aardbeien, 50 gram blauwe bessen, 2 el citroensap, 2 el rietsuiker of andere zoetmaker zoals honing, agavesiroop, ahornsiroop, kokosbloesemsuiker,...
Bereidingswijze: Pureer de helft van de bessen in een blender samen met de yoghurt en het citroensap. Voeg de zoetmaker toe. Doe het mengsel in ijsvormpjes. Als je dit niet hebt, kan een leeg yoghurtpotje met houten stokje ook dienst doen. Je knipt het dan los vlak voor consumptie. Sluit de vormpjes met de steeltjes. Laat minimaal 6 uur in de diepvriezer.
Tip: Dit recept is flexibel. Probeer dus gerust ander fruit of smaakjes zoals vanille, kaneel of munt. Geniet van de verfrissing!